Seriemordere og andre vaneforbrydere i Danmark

Et af temaerne i årets krimi-, spændingsbøger er seriemordere, og en del af de forfattere, der gæster Krimimessen 2018 beskæftiger sig med emnet. Vi har samlet et udvalg af de danske forfattere herunder. Mød dem alle på Krimimessen. Se tid og sted i programmet.

 

Thomas Bagger – Den permanente

Forlaget skriver: Den Permanente er første bind i en krimiserie, der foregår i og omkring Aarhus. Efter flere måneders indlæggelse vælger krimiefterforsker Ask Hjortheede, at lade sig udskrive fra Skejby Sygehus med livet som indsats. Lægerne begriber ikke Asks risikable valg, men de er ikke klar over, at det ikke kun er hans fysiske skader, der truer ham på livet. Ask vælger at isolere sig i familiens sommerhus.

I ensomheden fikseres hans eksistens i en mellemzone af bizarre hændelser, der udvisker grænsen mellem virkelighed og illusion. Men da to mænd forsøger at dræbe ham, og en mystisk ung mand dukker op og redder hans liv, ruskes Ask ud af drømmetilstanden, og indser at der skal handles. Sagen udvikler sig uventet og trækker tråde tilbage til 2. Verdenskrig og den tyske besættelsesmagt i Aarhus.

 

Lotte og Søren Hammer – To små piger

Forlaget skriver: En 11-årig pige forsvinder sporløst i en sjællandsk provinsby.

Kort efter kaldes Konrad Simonsen tilbage på Politigården i København. Ledelsen ønsker ham som leder af Rigspolitichefens Efterforskningsafdeling, en nyoprettet afdeling, der skal håndtere uopklarede drabssager. Konrad Simonsen modsætter sig kraftigt; han nyder sin frihed som pensionist alt for meget til igen at lade sig indrullere i Politigårdens bureaukrati. Sagen om den forsvundne 11-årige viser sig dog hurtigt at trække tråde tilbage til en sag fra 1980’erne. En 13-årig pige forsvandt dengang sporløst, og som udsending for Rejseholdet blev det Konrad Simonsens første uopklarede sag. Pigen blev aldrig fundet.

Konrad Simonsen samler sit team og tager tilbage til den lille provinsby. De to forsvundne piger er i familie, svaret på forbrydelserne må findes dér.

 

Michael Larsen – Dødens kode

Forlaget skriver: Et brutalt mord på en helt ung pige sender Drabsafdelingens Jan Folmer til Ærø. En række bemærkelsesværdige kendetegn synes på mystisk vis at knytte mordet til en aldrig fuldt belyst sag om mordet på en ung modeblogger fra København.

Jan Folmer gør et særdeles makabert fund og må indse, han står over for en langt større forbrydelse end frygtet. Og en farligere og meget mere udspekuleret modstander, end han havde troet.

Journalisten Charlotte Monson sidder inde med viden, der er afgørende for Jan Folmers sag. Hun har tydet en kode – en kode, der handler om mere end mord. Langt mere. Men hun er på flugt fra fjender, der ikke skyr nogen midler for at slå hende ihjel. Og uret tikker. For både hende og Jan Folmer. På en måde, som ingen af dem har forudset.

 

Lotte Petri – Black notice

Forlaget skriver: Et underligt lys på bunden af Dragør Havn får politiet til at undersøge sagen nærmere. I vandet ligger en bil med liget af en efterlyst kvinde, og det viser sig, at gerningsmanden har udført et sadistisk ritual på hende. I Norge finder en hundelufter et skeletteret lig i en våddragt, som er skyllet op på en vindblæst og klippefyldt kyst. En black notice  – en international efterlysning – sendes ud for at finde frem til ligets identitet, og inden længe dukker endnu et våddragtslig op i Holland. Senere findes en anden dansk kvinde lemlæstet og livløs i en skovsø. Mod alle odds lykkes det at genoplive hende, og hun er nu politiets vigtigste vidne. Efterforskningsleder Felix Jørgensen og hans nye assistent, Kathrine Nymark, aner en sammenhæng mellem drabene, og de beslutter sig for at lokke den grænseløse seriemorder i en fælde, men det bringer Kathrines liv i overhængende fare. Historien er delvist baseret på virkelige hændelser.

 

Lone Thiels – 87 sekunder

Forlaget skriver: En ung kvinde findes druknet i Christianshavns Kanal. Da efterforsker Georg Guldmann opdager, at der er tale om drab, viser det sig hurtigt, at kvinden ikke er det eneste offer. Hvem er det, der huserer langs kanalerne i København? Og hvad får morderen ud af at drukne en ung kvinde som Amalie Frederiksen?

Efterforskningen trækker tråde til det københavnske restaurationsmiljø, Christiansborg og Operahuset, og først i retten kommer den grufulde sandhed for en dag. Eller gør den?

Journalist og forfatter Lone Theils har skrevet “87 sekunder” på baggrund af sin research til en serie radioprogrammer på Danmarks Radio. 87 sekunder er den tid, et menneske i gennemsnit holder vejret under vand, før hjernen sender et desperat og dødbringende signal til kroppen om at trække vejret.

 

Læs om de udenlandske forfattere her:

Seriemordere og andre vaneforbrydere i det store udland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.